This is an archived copy of the Xen.org mailing list, which we have preserved to ensure that existing links to archives are not broken. The live archive, which contains the latest emails, can be found at http://lists.xen.org/
Home Products Support Community News


RE: [Xen-devel] Odd Bridging Quirk

To: "James Harper" <james.harper@xxxxxxxxxxxxxxxx>
Subject: RE: [Xen-devel] Odd Bridging Quirk
From: "Chris Babcock" <cbabcock@xxxxxxxxxxxxxxxx>
Date: Mon, 20 Jun 2005 17:25:34 -0700 (PDT)
Cc: xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Delivery-date: Tue, 21 Jun 2005 00:30:24 +0000
Envelope-to: www-data@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
In-reply-to: <AEC6C66638C05B468B556EA548C1A77D7A0F14@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
List-help: <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=help>
List-id: Xen developer discussion <xen-devel.lists.xensource.com>
List-post: <mailto:xen-devel@lists.xensource.com>
List-subscribe: <http://lists.xensource.com/cgi-bin/mailman/listinfo/xen-devel>, <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=subscribe>
List-unsubscribe: <http://lists.xensource.com/cgi-bin/mailman/listinfo/xen-devel>, <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=unsubscribe>
References: <AEC6C66638C05B468B556EA548C1A77D7A0F14@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
Sender: xen-devel-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
User-agent: SquirrelMail/1.4.2
lspci reports:
Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5704S Gigabit
Ethernet (rev 10)

dmesg reports:
eth0: Tigon3 [partno(BCM95704A41) rev 2100 PHY(serdes)]
(PCIX:133MHz:64-bit) 10/100/1000BaseT Ethernet 00:11:25:4a:9a:4a
eth0: RXcsums[1] LinkChgREG[0] MIirq[0] ASF[1] Split[0] WireSpeed[1]

No firewalling rules of any kind have been configured.  The default vendor
(debian) system config does not include firewalling rules.  I am currently
using the binary kernel provided in the Xen stable 2.0.6 distribution
(base kernel version

> What network card(s) are you using?
> Do you have any firewall rules that might be operating at the bridge
> level?
> James
>> -----Original Message-----
>> From: xen-devel-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx [mailto:xen-devel-
>> bounces@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of Chris Babcock
>> Sent: Tuesday, 21 June 2005 08:42
>> To: xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
>> Subject: [Xen-devel] Odd Bridging Quirk
>> I am seeing an odd bridging quirk, on my domU instances.
>> When any of my domU's start, they cannot receive any traffic until
> they
>> have sent at least a few packets.  Time seems to have no effect on
> this
>> behavior.  If I let an idle domU sit for an hour, it still fails to
>> receive, if it has not originated any traffic.
>> My workaround for the moment, is an added rc-init script that pings
> the
>> default gateway a few times when the domain first comes up.
>> Is this normal? Should there be a warning in the docs, if it is?  If
> not,
>> does anybody have any ideas what may be causing this?
>> -CRB
>> _______________________________________________
>> Xen-devel mailing list
>> Xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
>> http://lists.xensource.com/xen-devel

Xen-devel mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>