This is an archived copy of the Xen.org mailing list, which we have preserved to ensure that existing links to archives are not broken. The live archive, which contains the latest emails, can be found at http://lists.xen.org/
Home Products Support Community News


RE: [Xen-devel] DOM0_GETDOMAININFO intended behavior

On Wed, 2005-06-08 at 11:42 +0100, Ian Pratt wrote:
> > > Passing a flag in to explicitly request that you want to 
> > iterate would 
> > > probably be an improvement to the interface. 
> > 
> > Instead of changing the interface and the applications, how about the
> > following: If you request a specific domain id and it doesn't 
> > exist, you get back the expected result. If, however, you 
> > want a list of domains it works like it has been.
> Hmm, I'm not sure I like this. It turns a relatively minor 'gotcha' of
> the hypervisor interface into something that's more confusing: if you're
> trying to iterate over domains using xc_domain_getinfo then you have to
> ask for at least two domains at a time otherwise you'll get ESRCH.
> I think the cleanest fix is just to add an 'iterate' flag to the
> parameters in GETDOMAININFO, no?

Ok... now that I (unintentionally) went overboard on this, why not just
document how it works and leave it as is? What will the flag really buy

Sorry for the hoo ha. <grin>

What about just adding the following:

signed-off-by: dsteklof@xxxxxxxxxx

Attachment: xc_domain_getinfo-add-comment.patch
Description: Text Data

Xen-devel mailing list